GE基础实训室
审核人:李学武
编发:王亚鹏
浏览次数:41

GE基础实训室建于20121月,是我校在GE智能平台大学计划捐赠的基础上进行了配套建设而成。主要服务于电气自动化技术、铁道供电技术、城市轨道交通供配电技术等专业课程的实验实训教学任务、学生职业技能培训与考核等。

主要实训设备有:实训室设备包括:30套实验屏和基本功能模块,15套直流与步进电机模块,10套三相鼠笼异步电机和5套变频器模块等。

主要实训项目有:GE VersaMax Micro 64的编程训练、模块实验、功能演示和工控组态等教学、实验、实训项目,满足师生基础性的学习实践。

GE Basic Lab

GE Basic Lab was founded in January 2012 on the basis of the donation of GE Intelligent Platform University Plan. It mainly serves the experimental and practical teaching tasks of electrical automation technology, railway power supply technology, urban rail transit power supplydistribution technology and other professional courses, as well as students' vocational skills training and assessment.

The training equipment mainly includes: 30 sets of experimental screens and basic function modules, 15 sets of DC motor modules and stepper motor modules, 10 sets of three-phase squirrel cage asynchronous motors and 5 sets of frequency converter modules, etc.

The main training projects include: GE Versa Max Micro 64 programming training, modular experiments, function demonstration, industrial control configuration and other teaching, experiment and training projects, which satisfies the basic learning practice of teachers and students.

GE Базовая лаборатория

Лаборатория была основана в январе 2012-го года и в основном она выполняет экспериментально-практические задачи для преподавания профессиональных курсов, таких как технология автоматизации электрооборудования, технология электроснабжения железных дорог, технология электроснабжения и распределения городского железнодорожного транзита, а также аттестация профессиональных навыков студентов.

Основное оборудование для практического обучения включает: 30 комплектов экспериментальных экранов и модулей основных функций, 15 комплектов модулей постоянного тока и шаговых двигателей, 10 комплектов трехфазных асинхронных двигателей с короткозамкнутым ротором и 5 комплектов модулей инверторов.

Основные направления практического обучения: программирование GEVersaMaxMicro 64, эксперименты с модулями, демонстрация функций и конфигурация промышленного управления и другие.